Hlavní partner

XY
Sociální fond podpory

Program aktivní finanční a materiální podpory

Každým rokem podpoříme, a to díky našim partnerům a sponzorům finanční či materiální formou vybrané děti, které jsou buď ze sociálně slabšího prostředí, případně mají viditelný potenciál a sportovní talent. Také podporujeme rodiny, které mají více sourozenců v ragbyových a sportovních klubech.

Pro sociální podporu je nejdůležitější částí tzv. terénní práce, kde se snažíme ve spolupráci s trenéry, pedagogy a učiteli vytipovat vhodné kandidáty, které následně oslovujeme. 

V případě zájmu ze strany rodiny či jedince následuje tzv. Rozvinutá činnost, na kterou navazuje už přímá finanční či materiální podpora.

Takto podpořeným sportovcům – dětem následně pomáháme i s jejich začleněním do běžného sportovního prostředí ve sportovních kroužcích a klubech.  

Pro extrémně talentované a motivované děti máme tzv. Nadstandardní činnosti, kterou je spolupráce se zahraničními, převážně francouzskými sportovně výchovnými centry zaměřenými na ragby jako třeba dříve Macon, dnes Bordeaux, Toulouse nebo Angouleme, která nám pomáhají zajistit těmto sportovcům celoroční sportovní režim včetně vzdělání, jazykových kurzů, ale mnohdy i ubytování.